עשה ואל תעשה בשיווק העסק שלך ברשת

עסק שרוצה להצליח לא יכול היום לוותר על האינטרנט כפלטפורמה שיווקית מרכזית. אז מה הדברים שהכי חשוב לעשות ומאיזה טעויות כדאי להימנע? מדריך לעצמאים

שיווק ברשת הוא רכיב אלמנטרי בניהול עסק כיום. בתקופה בה כולנו כל היום אונליין – זהו אפיק תקשורת הכרחי. ייתכן שאתם כבר שם, אבל האם אתם עושים זאת נכון? טעויות בשיווק ברשת עלולות לגרום נזק רב לעסק ולתדמיתו. לעומת זאת, נקיטת הצעדים הנכונים יכולה להביא להצלחות שיווקיות משמעותיות. אלו הדברים שמומלץ לעשות ולא לעשות.

 

בניית אתר מכירות, צעד חשוב לבניית העסק שלכם

 

הקימו חנות אונליין

העובדה שהעסק שלכם משגשג ומוכר מוצרים היטב בחנות הפיזית שהקמתם, לא אומר שמיקסמתם את יכולתו. חנות אונליין תאפשר לכם להרחיב מאוד את מעגל הלקוחות שלכם, מאלו שקונים אצלכם מכיוון שאתם ממוקמים בקרבת ביתם – ללקוחות מכל הארץ (ואפילו מהעולם). בניית אתר מכירות היא צעד חשוב בקידום ופיתוח העסק. זה יכול להיות תהליך זול בעלות של כמה אלפי שקלים או פחות מכך, או תהליך יקר יותר שיעלה כמה עשרות אלפי שקלים. כך או כך – אם עושים אותו נכון הוא מחזיר את ההשקעה. בררו עם קולגות על אילו חברות בניית אתרי מסחר הם ממליצים, בקשו מאלו הצעות מחיר, בחרו את החברה שמציעה את החבילה המשתלמת ביותר – וצאו לדרך.

 

אל תוותרו על התאמת האתר שלכם למובייל

בעידן בו חלק ניכר מהגלישה נעשה דרך הסמארטפונים – אתם לא יכולים להרשות לעצמכם שאתר האינטרנט שלכם לא יתמוך במובייל ויסתפק רק בתצוגה טובה על מסכי מחשב. סמארטפונים וטאבלטים חייבים להצליח להציג את האתר שלכם כשורה, ולאפשר רכישה דרכו (אם אתם מוכרים אונליין). מושג המפתח בנושא הזה הוא "אתר רספונסיבי". זהו אתר הבנוי בצורה גמישה, המתאימה את עצמה בצורה אוטומטית לכל סוג מסך בו נצפה האתר וכן לרזולוציות השונות בהן משתמשים. אם חברת בניית האתרים לא מציעה לכם תאימות רספונסיבית – עברו הלאה לספק הבא.

אגב, באמצע 2015 הודיעה חברת גוגל כי אתרים שלא יותאמו למובייל ייענשו בתוצאות החיפוש – ויידרדרו למקום נמוך יותר מאתרים מותאמים. עוד סיבה ממש טובה לוודא שהאתר שלכם רספונסיבי לחלוטין.

 

אתר מותאם לנייד – יציג את העסק שלך בצורה טובה יותר

 

הקימו עמוד עסקי בפייסבוק

עמוד עסקי מספק שורה של כלים סטטיסטיים וכלי קידום ופרסום שאין לפרופיל האישי שלכם, וניתן לצבור בו כמות אינסופית של עוקבים (בניגוד לפרופיל אישי בו יש מגבלה של 5,000 חברים). לעסק שלכם מגיע עמוד משלו, אותו יש לנהל בהפרדה מהפרופיל האישי שלכם: את המסרים השיווקיים פרסמו בעמוד העסקי בלבד, ובפרופיל האישי פשוט היו מי שאתם ואל תעלו בו פוסטים מכירתיים. מקומם של אלו בעמוד המסחרי, שם תוכלו גם לדעת כמה צפו בהם וכמה הקליקו על הלינקים ששיתפתם.

 

רוצה לשמוע מה עוד כדי לך לעשות?

 

אל תקנו לייקים ועוקבים

הרבה עסקים נופלים בזה: הם מקימים עמוד פייסבוק או פותחים חשבון באינסטגרם, מתבאסים שאין כמעט עוקבים בהתחלה ואז קונים לייקים מזויפים מאתרים שונים ברשת. פתאום יש לעמוד 20,000 עוקבים והשמחה גדולה. אבל מי שקצת יודע איך האלגוריתם של פייסבוק עובד – מבין שלא רק שקניית לייקים מזויפים לא עוזרת לעמוד שלכם, היא אפילו מזיקה לו. פייסבוק מדרגת את איכות העמודים המסחריים לפי מעורבות החברים שעשו להם לייק. לייקים פיקטיביים שייכים למשתמשים פיקטיביים – כלומר לאנשים שאינם באמת מעורבים בעמוד. האלגוריתם קולט את כמות המעורבות הנמוכה, ומתחיל להעניש את העמוד הזה בכך שהוא אינו מפיץ כמעט את הפוסטים שלו לניוזפיד של מעט המשתמשים האמיתיים שכן הצלחתם לגייס. המצב הזה הוא בלתי הפיך: קשה עד בלתי אפשרי לנקות עמוד מאלפי משתמשים פיקטיביים, ולכן עדיף לא להיכנס לזה בכלל.

 

פתחו בלוג מקצועי

יש לכם אתר מצליח? עכשיו הגיע הזמן להקים בו לשונית של בלוג עסקי מקצועי. לחילופין אפשר להקים את הבלוג גם באתר נפרד או להתארח בפלטפורמת בלוגים מצליחה. פעם בכמה ימים פרסמו בו פוסט העוסק בזווית אחרת של התחום שלכם (אנחנו ממליצים על פוסט בשבוע). הפוסטים האלו יתנו ערך מוסף ללקוחות שלכם בכך שיעמיקו את היכרותם עם התחום המקצועי בו אתם עוסקים (בין אם אתם מוכרים שירות או מוצר), וגם יתרמו למיתוג שלכם בעיניהם כמומחים בתחומכם. יתרון נוסף של בלוג כחלק מהאתר הוא שגוגל מעדיפה אתרים שמתעדכנים תכופות ולא נשארים סטטיים זמן רב. בלוג שמתעדכן כל שבוע יקל עליכם לקבל דירוג גבוה יותר מגוגל – וכך להופיע במקום גבוה יותר בתוצאות החיפוש.

 

אל תוותרו על גוגל

חולמים שהאתר שלכם יעלה ראשון בתוצאות החיפוש בגוגל כאשר כותבים את סוג המוצר שאתם משווקים? הבעיה היא שגם המתחרים שלכם רוצים בכך. אז איך מטפסים מעליהם בתוצאות החיפוש? ראשית ודאו שהאתר שלכם "ידידותי לגוגל": עליו לכלול מילות מפתח ומושגים הקשורים למוצר שלכם ולמילות חיפוש פופולריות שאנשים באמת מחפשים; עליו להיות מותאם למכשירים ניידים בצורה הכי טובה שיש; ועוד כמה וכמה פרמטרים.

החוקים של מה מעלה אתר למעלה ומה מוריד אתר למטה בתוצאות החיפוש משתנים מפעם לפעם. מכל הסיבות הללו, מומלץ מלכתחילה לבנות את האתר בליוויים של אנשי מקצוע מהתחום (הקרוי SEO) ולקבל ליווי, תמיכה ועזרה שלהם גם לאחר שהוא כבר באוויר.

דרך קלה יחסית להביא את האתר שלכם לראש תוצאות החיפוש בגוגל היא… לשלם על כך. כמובן שזה לא יביא אתכם לראש תוצאות החיפוש האורגניות (כלומר: התוצאות שגוגל מחליטה שהן הכי חשובות לפי הפרמטרים הבלתי-תלויים שהיא מגדירה) – אבל זה יביא אתכם לתוצאות שממוקמות מעל התוצאות הראשונות, כאשר ההבדל הוא שהלינק שלכם מסומן כמודעה. גם כאן כדאי להיעזר באנשי מקצוע שאמונים על התחום, הקרוי PPC, שיוכלו לעזור, לייעץ ואף להזמין עבורכם את המודעות ולנהל אותן בצורה בה העלות/תועלת של הסכום שאתם משלמים על כל קליק – ישתלם יותר.

 

פרסמו דרך אאוטבריין/טאבולה

מכיוון שלא כל לקוח פוטנציאלי יגיע אליכם – אתם צריכים להגיע אליהם. אחת הדרכים היעילות לכך היא לפרסם מאמרים מקצועיים (באתר או בבלוג שלכם למשל) ולקדם אותם דרך מנועי המלצות התוכן "אאוטבריין" ו"טאבולה". אלו החברות שאחראיות לכל אותם קישורים שאתם רואים בסוף כתבות באתרי החדשות הגדולים תחת הכותרת "אולי יעניין אותך גם". רבים לא שמים לב שכלל לא מדובר בלינקים לכתבות באתר בו הם נמצאים. לחיצה של גולשים על לינק כזה תוביל אותם למאמר שלכם.

המלצות התוכן נועדו לקדם תוכן אמיתי ובעל ערך לגולשים, ולא פרסומות. לפיכך אם אתם משתמשים בכלי זה – עליכם לכתוב מאמרים ברמה גבוהה כמו שכותבים לעיתון, ולא כמו קומוניקטים או טקסטים מסחריים/שיווקיים.

 

אל תנסו לעשות הכל לבד

את כל הכלים שתוארו כאן ניתן להפעיל לאחר למידה עצמית בעזרת מדריכים שאפשר למצוא ברשת. אך בכולם סביר להניח שתגיעו לתוצאות טובות יותר אם לפחות בשלב הראשון תיעזרו באנשי מקצוע. בוני אתרים, מנהלי מדיה חברתית, מומחי PPC, אנשי תוכן – כל אלו ידעו להכווין אתכם למסלול הנכון ביותר לשיווק המוצר או השירות שלכם.

 

רוצה לקרוא גם על 11 טיפים לניצול נכון יותר של הזמן שלכם?

 

  • התוכן המופיע בכתבה הינו כללי ואינו מכיל את מלוא המידע הנדרש לקבלת החלטות ונועד לאינפורמציה בלבד. אין לראות בתוכן כהמלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא ואין בכך כדי להחליף שיקול דעת עצמאי.